Kan een hobby je helpen om af te vallen?

Hoe belangrijk kan een hobby zijn in uw inspanningen om gewicht te verliezen? Denk je dat het hebben van een hobby je ervan kan weerhouden om aan te komen of je zelfs kan helpen om af te vallen?

Als je nadenkt over wat een hobby betekent, kan het je helpen bij je inspanningen met negatief gedrag.

Als je een hobby begint, is er meestal een leercurve. Je moet leren hoe je welke hobby je ook begint te doen. Als je besluit te haken of te quilten, zul je wat lessen moeten volgen. Of misschien heb je besloten om te gaan schilderen of sieraden te gaan maken, of te gaan tennissen. Als je deze dingen nog nooit eerder hebt gedaan, zul je waarschijnlijk wat tijd moeten besteden om te leren hoe je ze kunt doen, hetzij door online zelfstudie of door naar een soort van offline lessen te gaan. Welke hobby je ook beoefent, er zal waarschijnlijk een bepaalde hoeveelheid tijd worden besteed om te leren hoe je deze specifieke hobby kunt uitoefenen.

Als je aan je hobby werkt, heb je het erg druk. Misschien heb je het te druk om aan eten of snacken te denken. Misschien heb je het zelfs zo druk dat je vergeet te stoppen en te eten. Zou dit echt kunnen gebeuren? Ik weet dat het mij is overkomen. Als ik druk met een project bezig ben, wil ik niet stoppen en een pauze nemen om een ​​boterham te maken of iets te koken, dus voordat ik het weet zijn er uren verstreken en ben ik dat hongerige gevoel dat ik dacht te hebben vergeten. Omdat ik voor mij vaak niet echt honger heb, maar me gewoon verveel of iets te doen heb en omdat ik het al druk heb, heb ik op dit moment niet echt eten nodig.

Ik maak al 10 jaar sieraden en ik merk dat als ik eenmaal betrokken ben bij een project, het heel moeilijk is om mezelf daarvan los te maken om zelfs maar te lunchen. Ik zeg tegen mezelf dat ik straks naar beneden ga om iets te halen en voor ik het weet zijn er uren voorbij. Dit werkte voor mij jaren geleden toen ik ook “cold turkey” stopte met roken. Ik besloot met opzet dat ik mijn handen bezig moest houden, dus volgde ik lessen in haken en tapijt haken. Ik had het zo druk dat ik nooit meer wilde stoppen voor een sigaret. Ik heb veel coole dingen gemaakt voor mijn huis en iedereen in mijn familie kreeg gehaakte pantoffels voor Kerstmis. Maar een andere bonus was dat ik in de lessen andere interessante mensen ontmoette en mijn horizon verder verbreedde. Een vrouw leerde me macramé en ik begon macramétafels en portemonnees te maken, waardoor ik een andere hobby kreeg om na te streven. Je weet nooit waar een weg je zal brengen als je aan dat pad begint. Zet gewoon die eerste stap op de reis en er gaan nieuwe horizonten open. En als ze dat doen, lijken je oude gewoonten niet zo interessant meer.

Bedenk hoe kleine kinderen nooit honger lijken te hebben. Ze zijn altijd aan het spelen en willen nooit stoppen om te eten. Dat is het laatste waar ze aan denken. Ze hebben veel te veel plezier. Dus als je een manier kunt bedenken om je gedachten en energie weg te halen van eten of wat dan ook je negatieve gewoonte is en deze te vervangen door een positieve, dan zul je weer controle krijgen.

Het hebben van een hobby kan veel meer doen dan alleen helpen bij uw inspanningen om gewicht te verliezen. Het hebben van een hobby ontwikkelt nieuwe paden in de hersenen. Het helpt dementie te bestrijden en houdt je hersenen gezond. Het houdt je bezig en voorkomt verveling. En soms kan het hebben van een hobby je helpen nieuwe vrienden te ontmoeten, afhankelijk van het soort hobby.

En het beste van het hebben van een hobby of ambacht dat je leuk vindt, is dat er een bonus is. Je eindigt met een soort tastbaar eindproduct. Als je een plakboekmaker bent, heb je herinneringen om te delen. Als je knoopt of haakt, heb je mooie stukken om te bewaren of cadeau te doen. Schilderijen kunnen worden opgehangen of zelfs verkocht. En sieraden kunnen cadeau worden gedaan of in een bedrijf worden verkocht. Al deze dingen zijn ECHTE wereldse goederen die tot stand kwamen omdat je niet at of snackte en je het niet eens besefte. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat je moeite hebt om je trek in eten onder controle te krijgen, moet je misschien een of andere hobby overwegen om je geest en handen bezig te houden. Je zult zoveel voordelen vinden dat je het niet-snacken-gedeelte niet eens zult missen. Voor je het weet heb je je hele manier van gedragen veranderd en zullen je levenspatronen en dagelijkse routines anders zijn.