Ik hoor vaak van vrouwen die heel hard hun best doen om de brokken van hun leven op te pakken en met waardigheid en gratie verder te gaan nadat hun man vreemdgegaan is of een affaire heeft gehad. Maar hoe goedbedoeld of vastberaden je ook bent, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hoofd kan dingen begrijpen die je hart niet kan. Je kunt ’s ochtends een vastberadenheid hebben om tegen het vallen van de avond uit elkaar te vallen.

En hoewel je man je al die dingen kan vertellen waarvan hij denkt dat je ze wilt horen, is horen heel anders dan echt geloven. Ik hoor vaak opmerkingen als “mijn man heeft zijn affaire beëindigd. Hij zegt dat hij nu beseft dat hij een fout heeft gemaakt en dat hij van me houdt. Hij zegt dat hij ons gezin op de eerste plaats stelt. En al deze dingen klinken heel goed. weet te veel over de andere vrouw en over hun relatie. Ze is jong. Ze is mooi. Ze is zorgeloos. Hij behandelde haar als goud en riskeerde alles voor haar. Ik weet dat ik daar niet tegenop kan. En daardoor voel ik me op de tweede plaats. Ik weet dat mijn man thuis is en hij doet wat hij denkt dat hij moet doen. Maar ik kan het niet helpen, maar ik vraag me af of de kinderen er niet waren, of hij hier nog zou zijn. Ik heb het gevoel dat ik alleen hem standaard terug. Hoe kan ik erover heen komen dat ik me op de tweede plaats voel en alsof ik niet goed genoeg ben. Hij vertelt me ​​dit niet, maar ik voel het toch.”

Deze zorgen komen zo vaak voor. Vrouwen die proberen te herstellen van affaires stellen alles in vraag over zichzelf, hun huwelijk, hun echtgenoten en over de gevoelens van diezelfde echtgenoot. Ontrouw voelt als een complete afwijzing, zelfs als je man zal zweren dat dit niet het geval is. Je zou, zoals velen, het gevoel kunnen hebben dat je bent wat er over is als dingen niet werken. En dit is verschrikkelijk pijnlijk. Het punt is, het is erg oneerlijk voor jou om deze gevoelens met je mee te dragen terwijl jij niet degene was die dit hele ding in gang heeft gezet. In het volgende artikel zal ik enkele manieren bespreken om je niet meer op de tweede plaats te voelen nadat je man een affaire had.

Leg de nadruk op wat u een beter gevoel geeft in plaats van op wat u slechter doet voelen: Met het risico ongevoelig te klinken, weet ik uit ervaring dat het heel gemakkelijk is om je te concentreren op wat het ergste voelt. Ook al weet je dat het niet productief is, ook al weet je dat het je niet vooruit helpt, de gedachten die het ergste pijn doen, zijn diegene die het meest naar boven komen. En het is erg verleidelijk en gemakkelijk om bij hen stil te staan.

Het is zo verleidelijk om er gewoon in weg te zakken. Omdat je niet weet hoe je moet beginnen met jezelf uit te graven en wat je ook doet, de gedachten blijven maar komen. Daarom moet je, om deze cirkel te doorbreken, reageren zodra je merkt dat de gedachten opkomen. Vervang de slechte gedachten door iets waardoor je je beter voelt over jezelf. Dus, zodra je een gedachte of gevoel hebt waardoor je je op de tweede plaats voelt, of niet goed genoeg of niet aantrekkelijk, doe iets waardoor je je proactief voelt.

Dit vergt oefening. Het voelt misschien gek. En eerlijk gezegd, soms is het makkelijker om gewoon toe te geven aan het negatieve. Maar mijn ervaring is dat wanneer je proactief begint te zijn en positieve actie onderneemt als reactie op negatieve gedachten, je de macht over de negativiteit begint weg te nemen. Hier is een voorbeeld. In mijn eigen ervaring, wanneer die saboterende gedachten kwamen, stopte ik met wat ik aan het doen was en ging ik wandelen. Of ik zou gaan sporten. Of misschien zou ik een ondersteunende en niet-veroordelende vriend bellen. Of ik zou met mijn kinderen naar de speelhal gaan. Kortom, ik zou iets vinden om mijn gedachten te laten ontsporen en me het gevoel te geven dat ik er niet aan toe gaf.

Uiteindelijk bleek het wandelen en sporten een goede keuze te zijn, omdat ik afviel en strakker werd. Dit veranderde mijn uiterlijk een beetje en gaf me meer zelfvertrouwen, wat ertoe leidde dat ik meer veranderingen in mijn leven aanbracht. Het gewichtsverlies droeg bij aan een nieuwe manier om naar mijn uiterlijk, mezelf en wat ik de wereld uitbeeldde te kijken. Want wat je aan de wereld uitbeeldt, kan de manier worden waarop je jezelf ziet.

Als je jezelf eenmaal op een positievere manier ziet, begin je veel meer te beschermen tegen je gemoedstoestand en welzijn. En je begint die negatieve gedachten te zien als de vijand die je die hard bevochten gemoedsrust niet laat binnendringen. Dit gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Het is een moeilijk proces en het kost tijd.

Maar door er elke stap tegen te vechten en ervoor te zorgen dat je naar het positieve gaat, krijg je het gevoel van controle dat je verdient. Nee, je had geen controle over zijn vreemdgaan of affaire. Dat was de actie die hij koos zonder jouw inbreng. Maar je hebt wel controle over je EIGEN gedachten en acties. En je kunt je pas op de tweede plaats voelen als je die gedachten de overhand geeft. Wanneer je je op de tweede plaats begint te voelen, is het aan jou om actie te ondernemen om dit te laten ontsporen totdat je weer enige controle hebt en jezelf opbouwt naar een plek waar je begint te weten en te geloven dat dit gewoon niet waar is.