Er was eens een tijd dat ik mijn groep studenten dierencommunicatie meenam naar de dierentuin van San Antonio.

Hun instructies waren om rond te dwalen en dierenleraren te zoeken om ongeveer een uur te oefenen met communiceren. Daarna zouden we elkaar allemaal ontmoeten bij het olifantenverblijf, want daar was een heel speciale olifant, Ginny genaamd, aan wie ik ze wilde voorstellen. Ik wilde ze ook een geweldig olifantenverhaal vertellen – Ginny’s verhaal.

Ze hadden geleerd hoe ze het beste contact konden maken en het gesprek konden openen. Sommige studenten, die net als ik zeer gevoelig en empathisch waren, maakten zich zorgen.

Wat als het verhaal van het dier hartverscheurend was? Wat als ze pijn hadden, of boos of verdrietig of verdrietig… ? En wat als hun ellende meer was dan ze konden dragen?

Au.

Ik begreep hun zorgen. Ik heb ze zelf gevoeld en heb vaak van studenten gehoord dat ze bang waren om te werken met geredde, mishandelde of zieke dieren die in transitie waren… om dezelfde redenen.

Maar hier is het ding…

Wat er ook gebeurt of al is gebeurd voor het dier, maakt deel uit van hun verhaal. Wat ze nodig hebben, is het vermogen om te communiceren en gehoord te worden, zodat ze kunnen genezen en loslaten.

Het is niet jouw taak om hun spullen over te nemen als je een kanaal opent om te communiceren.

Het is jouw taak om hen een manier te geven om begrepen te worden, om medelevende, liefdevolle aandacht te voelen, om een ​​hartgecentreerde ruimte te creëren voor luisteren en zorgen, en DAT is zo’n kostbaar geschenk.

Vaak vindt genezing plaats, treden er positieve veranderingen op die onverwacht waren, en vlak voor je ogen (als je het goed doet), kun je zien dat ze vollediger aanwezig worden, ze genezen, ze groeien, ze slaken een zucht van verlichting, en ze laat het verleden gaan.

Het is een wonder om getuige te zijn, en onvoorstelbaar hartverwarmend.

Dus, kleenex in hun zakken, harten open en beschikbaar, met liefdevolle en duidelijke intentie, vertrokken ze!

Toen we elkaar later weer bij het olifantenverblijf ontmoetten, waren ze heel blij met hun ervaringen. Sommige dieren negeerden hen, ze waren te verdwaald in hun eigen wereld en waren niet geïnteresseerd om met een mens te praten.

Andere dieren waren zo dankbaar dat ze naar hen werden gehoord, ze waren opgewonden en opgetogen.

Ze zeiden dingen als: “Wacht, heb je iets gezegd? Jij, een dicht mens, kan me horen? Dat kan niet waar zijn… Ik dacht dat mensen te onwetend waren om te communiceren. Serieus, praat je echt tegen MIJ? En je kunt me ook horen?? OMG! Laat me mijn maatjes halen!”

En andere dieren kwamen aangerend om getuige te zijn van het wonder van een mens die hen kon horen en hun taal kon spreken.

Zo veel pret!! En de verhalen die ze vertelden? Oh mijn.

Hartverwarmend! Inspirerend! Aanraken! Wauw.

Vandaag heb ik een ander verhaal te vertellen.

Een paar weken eerder was ik gebeld door een dierentuindocent om te komen helpen met een van hun olifanten.

Ginny, de 50-jarige matriarch van de kleine olifantenkudde in de dierentuin, had hun hoofdgeleider vermoord.

Niemand anders was erbij toen het gebeurde, dus er waren geen getuigen. Alleen het bewijs van bloedbad bleef achter.

Toen ik aankwam, hadden ze haar in kettingen, in een metalen kooi die nauwelijks groot genoeg was voor haar lichaam. Ze stond daar neerslachtig maar trots, stil en teruggetrokken. Gelaten en wachten tot haar lot wordt bepaald.

De begeleiders en het management hadden niet besloten of ze haar moesten doden of niet.

Waarom was ze schurk geworden?

Was ze gevaarlijk?

Zou ze nog iemand pijn doen?

Wat is er gebeurd dat ze die man heeft vermoord?

Voordat ze besloten wat ze met haar moesten doen, wilden ze dat ik met haar zou praten om erachter te komen wat er precies is gebeurd.

Dus ik liep naar binnen en zag dat alle mensen in een cirkel op me zaten te wachten. Ik groette hen, ging zitten en nam mijn plaats in.

Ik had even de tijd om Ginny, die ik nog nooit eerder had ontmoet, te begroeten en haar de verzekering te geven dat het mijn bedoeling was om haar stem te zijn en dat het me echt kon schelen wat er met haar gebeurde.

Ze gaven me niet meer informatie dan je nu weet, dus ik sloot mijn ogen en stemde op Ginny af, en vroeg haar me te vertellen wat er was gebeurd.

Ze vertelde me dat de man haar en haar familiekudde vaak mishandelde. Dat hij er nog niet zo lang was, maar onbemind en ongewenst was. Dat hij vaak naar alcohol stonk en zich slecht, vreemd, onvoorspelbaar gedroeg.

Die noodlottige dag besloot ze dat ze er genoeg van had. Hij had ze lang genoeg gekwetst en geterroriseerd.

Het was haar taak als matriarch om haar familie te beschermen, dus nam ze de moeilijke beslissing en handelde.

Ze stak eenvoudig en kalm haar hand naar hem uit, greep hem om zijn middel, tilde hem op en hield hem hoog, draaide hem ondersteboven en sloeg zijn hoofd hard genoeg op de grond om zijn schedel open te breken.

En dat was dat.

Ze haalde diep adem en ik bedankte haar dat ze het me had verteld.

Ik heb haar verhaal doorgegeven aan de aanwezigen.

Ze hadden tranen in hun ogen terwijl ze luisterden, en toen keken ze elkaar aan.

Ze vertelden me dat ja, hij was beledigend en ja, hij was vaak dronken. Niemand mocht hem. Niemand rouwde om hem.

Ze vroegen me wat Ginny’s bedoelingen waren met de rest van hen… zou ze hen pijn doen als ze haar lieten gaan?

Toen ik het vroeg, zei Ginny: “Nee, jullie zijn allemaal aardige en goedhartige mensen. Ik bedoel jullie geen kwaad. Ik wil alleen dat mijn familie veilig en gerespecteerd is.”

Met nog een paar garanties van haar dat ze in feite veilig waren, maakten ze gretig haar kettingen los, openden de kooi en lieten haar vrij.

We hadden allemaal tranen in onze ogen toen ze met een zachte aanraking van haar slurf haar hand uitstak om degenen die het dichtst bij haar stonden te bedanken.

De blik in haar ogen… nou, ik krijg tranen in mijn ogen om het me eerlijk te herinneren.

En zo ging ze verder als de stammoeder van de kudde. Ze heeft nooit iemand anders pijn gedaan.

Dat brengt ons terug naar waar we begonnen… Slechts een paar weken later was ik daar in de dierentuin met mijn studenten.

Nadat de studenten hun gesprekken met dieren hadden beëindigd, hadden we allemaal afgesproken om weer contact te maken bij het olifantenverblijf.

We zaten helemaal aan het eind van de omheining op een bankje in de schaduw. We praatten wat over onze buitengewone ervaringen.

Toen… zag ik Ginny aan de andere kant van de omheining, ver van ons vandaan.

Ze had in haar eentje gegeten, ver weg van de drukte.

Maar ineens werd ze heel stil… en stopte met kauwen.

Ze hield haar hoofd omhoog en keek toen recht naar ons over de omheining terwijl haar oren opgewonden opkwamen.

Vervolgens reikte ze naar beneden en verzamelde een grote stapel hooi in haar koffer en droeg het terwijl ze er helemaal overheen liep…

En toen stopte ze, recht voor ons!

Terwijl ze ons aankeek, liet ze het hooi vallen en begon te kauwen.

Ze begroette ons liefdevol en verwelkomde ons in haar huis. Ze beantwoordde veel van onze vragen en de studenten waren verheugd haar lieve, vriendelijke stem te horen.

Plots kwam een ​​van de olifantenverzorgers geschrokken naar ons toe rennen.

Ze zeiden: “Wat doe je met die olifant!? Ze schenkt nooit enige aandacht aan de toeristen en dierentuinbezoekers. Waarom is ze zo in jou geïnteresseerd?”

Dus vertelden we haar het verhaal, en zodra ze wist wie ik was, wilde ze me de hand schudden en me omhelzen. Met tranen in haar ogen bedankte ze me uitbundig voor mijn hulp bij het redden van Ginny’s leven.

En daarom doe ik het werk dat ik doe.

Het maakt een verschil.

En daarom heb ik The Heart School of Animal Communication opgericht. Daarom host ik de BEST Online Animal Talk Coaching & Mastery Club en bied ik cursussen aan om dierenliefhebbers te leren hoe ze zelf met dieren kunnen communiceren.

Het goede nieuws is dat je niet fysiek bij me hoeft te zijn, zoals mijn oorspronkelijke kleine groep dierenpraatstudenten.

De Heart School-cursussen en Animal Talk Coaching Club zijn allemaal online. Zo kun je overal meedoen.

Begin met uw gratis eBook om uw reis naar communicatie met dieren te beginnen:

Serieus, als je met dieren wilt kunnen praten, je communicatieve, helende en intuïtieve vaardigheden wilt vergroten, en klaar bent voor een diepgaande, intieme training zodat jij ook een verschil kunt maken, dan is dit wat je zoekt.

Wat is de Animal Talk Coaching & Mastery Club?

Simpel gezegd, het is een compleet, uniek ander online portaal waar je alles binnen handbereik hebt om je intuïtieve vaardigheden te laten groeien, je communicatieve vaardigheden te verbeteren en te verbeteren.

Zo kun je dieren helpen als ze zich niet lekker voelen, in de war zijn, iets belangrijks te vertellen hebben en voor als ze klaar zijn om over te stappen.

Een persoonlijke, liefdevolle, unieke gemeenschap van mensen zoals jij die zich inzetten voor groei, genezing en ontwikkeling door de kracht van Heart Wisdom Communication.

De BESTE Online Animal Talk Coaching & Mastery Club is DE beste plek om te zijn als je serieus bezig bent met het verbeteren van je intuïtie, helende vermogen en communicatieve vaardigheden.

Kies uit 3 niveaus van clublidmaatschap om aan uw behoeften te voldoen.

Stel je de mogelijkheden eens voor! Klik op de titel voor meer informatie:

Platina-lidmaatschap: De superieure keuze voor studenten die alles willen, inclusief de Heart Wisdom Masterclass-serie met onmiddellijke toegang.

Gouden Lidmaatschap: Slechts $ 4 voor 4 weken als je nu instapt voordat de contributie weer omhoog gaat. Goud is de slimme keuze voor persoonlijke aandacht, kansen om persoonlijke doorbraaklasersessies voor studenten te verdienen (reg $ 125), de Live Q&A-oproepen elke maand en meer.

Zilver lidmaatschap: De beste keuze voor doe-het-zelvers met een beperkt budget die gemeenschap willen, mogelijkheden om te oefenen en te verbeteren, plus betaalbare doorlopende maandelijkse training, PLUS 14 dagen gratis proefperiode als je nu handelt!

Deel het met iedereen waarvan je denkt dat die geïnteresseerd zou kunnen zijn of Ginny’s hartverwarmende verhaal zou waarderen.

Heb je ooit een levensveranderende ervaring gehad met een dier? Laat een reactie achter!