Het beste kunstaas voor basvissen dat niemand gebruikt

Toen we afgelopen zomer het eerste weekend van juni naar het meer gingen, stapte ik in mijn kajak en ging ik baars vangen. Ik peddelde naar een van mijn favoriete plekken en pakte mijn hengel met de Silver Minnow erop. Ik ga altijd met vier hengels op pad. Ik heb ze opgetuigd met een Silver Minnow, een zwemmal, een plastic worm en een spinnerbait. Ik begin met de Silver Minnow. Je kunt veel water afdekken en overal mee vissen.

De plaats waar ik naartoe ging had waterlelies naast een dok. Bij mijn eerste worp ving ik een baars van drie pond. De tweede worp ving ik een snoek van 5 pond die probeerde de hengel uit mijn handen te rukken, hij sloeg er zo hard op. Bij de 4e worp ving ik een baars van 4 pond. Ik ving alle drie de vissen op dezelfde plek in een kwestie van 5 of 6 minuten. Er zijn dagen dat ik alleen de zilverlings gebruik voor mijn zoektocht. Als de vissen actief zijn, kun je dit kunstaas niet verslaan.

Er zijn honderd kunstaasjes die je kunt gebruiken om bas te vangen. De meesten van hen werken periodiek. Sommigen van hen werken af ​​en toe. Veel van het beste kunstaas bestaat al eeuwen en ze presteren nog steeds goed. Dit kunstaas is niet populair bij veel basvissers, maar dat zou het wel moeten zijn. Het kunstaas waar ik het over heb is de Johnson Silver Minnow. Het is een van mijn favorieten en een van de meest productieve bas-kunstaas die er is.

Het zilver is mijn favoriet voor bas. Het komt in een paar andere kleuren; de andere zijn beter voor het vissen op snoek, maar de rood-witte streep vangt ook baars.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom dit kunstaas zoveel vissen vangt. De eerste is dat het een uitstekende natuurlijke actie heeft die eruitziet als een minnow die door het water zwemt. De tweede is dat het tonnen flits heeft om vissen van ver weg te tekenen. Beide zaken wil je meer vissen aantrekken.

De Silver Minnow kreeg zijn patent in 1923. De originele versie was zilver. Het kunstaas is nu verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Het is ook verkrijgbaar in meerdere maten. Mijn favorieten zijn de zilveren en de rood-wit gestreepte. Ik vind het 2 ½ inch en het 3 ¾ inch aas het leukst. Ik gebruik ook graag een 4 inch twister tail trailer in zwart, paars of wit.

Ik vis al 50 jaar op vele soorten. Ik heb de Silver Minnow al vroeg in mijn visserijleven gebruikt. Ik was het zelf een tijdje vergeten omdat er zoveel keuzes zijn met cool uitziend kunstaas. Het coolste kunstaas is niet altijd het meest succesvolle kunstaas. Ik gebruikte het enkele jaren later opnieuw en realiseerde me dat het een kunstaas is dat ik moet gebruiken en ik heb niet achterom gekeken.

De Silver Minnow is zo gemakkelijk te vissen. Je werpt het en rolt het binnen. Het creëert alle actie op zichzelf. Je kunt het langzaam vissen, of je kunt het op gemiddelde snelheid vissen. Het grotere kunstaas heeft een bredere wiebel die geweldig werkt als het water warmer is. De kleinere zijn beter in kouder water met een strakkere wiebeling. Ik heb gemerkt dat langzaam ophalen meestal het beste werkt.

Je kunt er ook overal mee vissen. Dit is waar de Silver Minnow opvalt. Je kunt hem van open vlaktes tot dik onkruid vissen, als hij een wiet vangt kun je hem losrukken en blijven vissen. Dik onkruid is waar veel baarzen rondhangen, en om ze te vangen moet je in het dikke onkruid vissen. Je kunt hem ook in ondergelopen hout vissen, dan blijft hij niet hangen.

De zilverelrits is daarboven een van de beste snoek-lokmiddelen die er is, en een geweldige bas-lokmiddel. Ik vang er zelfs af en toe een snoekbaars op. Als je het leuk vindt om te mixen met het vangen van mooie grote snoek en snoekbaarzen met baars, dan is dit een goede keuze. Ik gebruik de Silver Minnow als aas om de actieve vis te lokaliseren.

De meeste basvissers gebruiken spinner-aas meestal als hun snel werpende aas om veel water te bedekken. Ik was een tijdje een van die jongens totdat ik de Silver Minnow herontdekte. Er is niets mis met het gebruik van spinnerbaits, maar probeer eens de silver minnow. Het zal je verbazen hoe goed het werkt. De Silver Minnow is een beproefd kunstaas dat al bijna 100 jaar werkt. Het is nog steeds een van de beste kunstaas voor bas die er is.

Ik heb verschillende boeken over basvissen die u misschien interesseren. Ze geven je snel een boek vol tips en adviezen die je een betere basvisser zullen maken. Bekijk ze eens. Ik heb ook links naar verschillende blogs met duizenden geweldige artikelen die je gratis op deze site kunt lezen.