Heeft mijn hogedrukreiniger een USDOT-nummer nodig?

Toen ik voor het eerst in de hogedrukreinigingsindustrie kwam, ging ik meer dan twintig jaar weg als commercieel chauffeur. Ik zat te denken hoe fijn het zou zijn om vrij te zijn van al die voorschriften voor motorvervoerders die zo’n lastig onderdeel van mijn carrière waren geweest.

Ik had niet meer ongelijk kunnen hebben. Niet lang nadat ik was begonnen, deed ik een huishoudelijke schoonmaak voor een wetshandhaver. Terwijl ik de slang aan het rollen was nadat ik klaar was, vroeg hij me hoeveel mijn vrachtwagen en aanhanger wogen.

“Ik weet het niet, ik heb een vergunning gekregen voor extra tonnage zodat ik niet te zwaar zou zijn”, was mijn gemakkelijke antwoord. Ik was absurd trots dat ik de tijd had genomen en de moeite had genomen om niet vals te spelen met mijn licenties en verwachte gewichtslimieten.

“Waar is je DOT-nummer?” was zijn volgende gemakkelijke vraag.

Ik had, net als zoveel andere hogedrukreinigers in mijn omgeving, niet eens nagedacht over deze basisvereiste voor het besturen van bedrijfsvoertuigen. Na een boete van $ 100 heb ik ervoor gezorgd dat de situatie werd rechtgezet. Ik heb mijn DOT-nummer.

Proberen te beslissen of u een DOT-nummer nodig heeft, kan een moeilijke vraag zijn, en er zijn enkele staatsspecifieke vereisten waarvan u op de hoogte moet zijn, maar mijn klant zei dat het vrij eenvoudig is: “Als u een vrachtwagen of aanhangwagen heeft met bedrijfsborden , en/of een aanhangwagen met meer dan één as, zal ik u een kaartje schrijven als u geen USDOT-nummer heeft.”

De werkelijke vereisten zijn te vinden op de website van het Amerikaanse ministerie van Transport. Er is daar een grote hoeveelheid informatie en bronnen om alles te begrijpen. Er is zelfs een online vragenlijst om u te helpen bij het bepalen of u in de eerste plaats het DOT-nummer moet hebben.

De vereisten zijn vrij eenvoudig en zijn als volgt. U heeft een USDOT-nummer nodig als u:

o Voertuigen besturen die meer dan 10.000 lbs wegen,

o Vervoer tussen 9 en 15 passagiers (inclusief de chauffeur) tegen vergoeding,

o 16 of meer passagiers vervoeren, of

o Gevaarlijke materialen vervoeren in de handel tussen staten.

U moet zich ervan bewust zijn dat als u eenmaal een USDOT-nummer heeft, er enkele vereisten zijn voor het bijhouden van gegevens. Als u bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen bij u heeft, zoals natriumhypochloriet in grote hoeveelheden, of ontvlambare vloeistoffen zoals de brandstof van uw machine en een paar reservebrandstoftanks, moet u daar rekening mee houden. U moet zich ook registreren als HAZMAT-vervoerder en een administratie bijhouden van materialen en vervoerde hoeveelheden. U moet een veiligheidsprogramma en een kwalificatierecord voor de chauffeur implementeren, evenals records van de urenregistratie van uw chauffeur.

Dit klinkt als een hoop administratieve rompslomp, maar het is wat nodig is om een ​​legitiem hogedrukreinigingsbedrijf te zijn dat machines bedient die onder de gereguleerde richtlijnen van het Department of Transportation vallen. Het is een kost om zaken te doen en moet deel uitmaken van uw bedrijfsplan. Het is handig om te onthouden dat deze records relatief eenvoudig zijn en gebaseerd kunnen zijn op records die u al bijhoudt.

Mijn ervaring is dat de veiligheidsvoorschriften voor motorvervoerders voor verschillende interpretaties vatbaar zijn, dus het is waarschijnlijk een goed idee om dit na te vragen bij de DOT van uw staat en bij de plaatselijke afdeling Handhaving van vervoerders in uw staat. Ze worden verondersteld over de actuele informatie te beschikken die nodig is om u te helpen compliant te blijven. De USDOT-site heeft links naar alle DOT-sites van de staat.

Nogmaals, de informatie kan tegenstrijdig zijn, dus zoek de meest deskundige mensen die je kunt, de boetes lopen steil op van mijn schamele honderd dollar. Wed het bedrijf niet op het woord van een functionaris, stel de vragen die je nodig hebt om de duidelijkst mogelijke antwoorden te krijgen.