Heb je ooit de warmte van familieliefde ervaren?

In mijn jeugd heb ik altijd zonder twijfel geweten dat mijn ouders van me hielden. Toen ik opgroeide, vonden mijn ouders uitingen van genegenheid ongepast voor mijn leeftijd. De warmte van hun liefde leek af te nemen. Merk op dat ik de warmte van hun liefde zei, de liefde zelf bleef constant.

Ik werd een alleenstaande ouder en was uniek gezegend om vier geweldige mensen op te voeden die mijn leven elke keer weer verrijkten (en nog steeds verrijken). Toen ze jonger waren, speelde ik met ze, bad voor ze en deed mijn best om ze alles te leren wat ik wist over het leven in praktische en spirituele zin. Ze hebben er niet allemaal voor gekozen om het pad in het leven te nemen dat ik voor hen wilde, maar ik hou net zoveel van ze als ik altijd heb gedaan!

Sommige van mijn kleinkinderen naderen nu het volwassen leven zonder ooit echt de zegen te hebben gekend van het hebben van een trouwe vaderfiguur in hun leven. Hun opvattingen, ideologieën en waarden (moreel en spiritueel) verschillen sterk van de mijne. Ik treur soms om hen, maar tijdens een recent bezoek voelde ik zo’n warme liefde voor hen (moeder en kinderen). Hoe belachelijk het ook lijkt, ik had ze graag allemaal meegenomen, ze in mijn armen gewikkeld zodat ze de gloed van liefde zouden ervaren die ik zo graag met ze wilde delen.

Later bezocht ik met mijn zoon en zijn vrouw en familie. Hij heeft zijn huis gebaseerd op de waarden en principes die mijn leven leiden en ik ben dankbaar. Hun kinderen worden opgevoed om God te kennen, te eren, lief te hebben en te gehoorzamen. Ze bidden vaak voor hun kleine gezin. Opnieuw ervoer ik diezelfde warmte van liefde voor hen allemaal. Ik wilde ook dat ze die zachte, warme gloed van liefde zouden voelen die ik voor hen voelde.

Het is hetzelfde gevoel dat ik heb voor mijn twee volwassen kinderen die nog thuis zijn. Ze zijn onafhankelijk, hebben hun eigen leven, maar spelen zo’n grote rol in dat van ons. Ik voel ook vaak die stroom van liefde voor hen. Het zijn allemaal zulke bijzondere mensen. Ik ben bijzonder gezegend.

Echt iedereen zou deze warmte en gloed van familieliefde in zijn leven moeten ervaren. Lang nadat ik er niet meer ben, wil ik dat mijn kinderen mijn liefde voor hen kennen en koesteren. Ik zal niet eeuwig duren, maar ze moeten herinnerd worden aan mijn liefde voor hen. Dus, in ieder geval, voor mijn verre familie heb ik ervoor gekozen om ze een geschenk te geven dat hen hopelijk zal herinneren aan hoe sterk de liefde tussen alle gezinsleden is. Het zal voor altijd duren.

Het is een prachtige kandelaar van amberkleurig glas die een verhaal vertelt over warmte, licht en liefde, zodat de herinnering aan liefde, ongeacht de afstand of jaren tussen ons, blijft. Het is iets kleins, maar hopelijk zullen ze het begrijpen en zich geliefd voelen.

Misschien kun je ook manieren vinden om die warmte en liefde ook in je gezin in te bouwen.