Oké, dus je bent er onlangs achter gekomen dat je gist moet vermijden. Maar je vraagt ​​je af over alcohol. U houdt van een af ​​en toe een glaasje wijn bij een avondmaaltijd. Wie niet? Je hebt gehoord dat drankjes zoals beer gist bevatten, maar hoe zit het met wijn of andere alcoholische dranken?

Het goede nieuws is dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er gist in commerciële flessenwijn zit. Als er nog gist in zat, zou het weer gaan gisten, het zou troebel worden, vreselijk smaken en mogelijk zou zelfs de kurk eruit kunnen worden geduwd. Dit is anders dan bier, dat wel gist bevat en daarom vermeden moet worden bij het volgen van een dergelijk dieet.

Zie je, het punt is dat wanneer wijn wordt gemaakt, hoewel het aanvankelijk wordt gefermenteerd met gist, het wordt verfijnd om alle dode gistcellen te verwijderen zodra het fermentatieproces is voltooid. Dit is de reden waarom wijnen die je in de winkel koopt er helder uitzien als je ze in je glas schenkt. Alle andere overblijfselen van het fermentatieproces zijn verwijderd.

Dezelfde regel is van toepassing op sterke dranken, zoals wodka, whisky, gin, enz. De gist wordt verwijderd als onderdeel van het proces waarmee ze zijn gemaakt, dus door ze te consumeren, zou je nog steeds in orde moeten zijn met je gistvrije regime.

Als u echter nog steeds niet zeker weet of u wijn of andere alcoholische dranken moet drinken als u zich aan een speciaal voedingsregime houdt, kunt u het beste uw arts of zorgverlener raadplegen.