Een dagboek voor gewichtsverlies markeert vooruitgang en genezing

We hebben het ons hele dieetleven al gehoord: “houd een voedingsdagboek bij, het houdt je verantwoordelijk voor wat je eet.” Dat advies faalde me altijd, het beste dat ik ooit een eetdagboek kon bijhouden was tijdens het ontbijt, ik wilde geen schriftelijke bewijzen achterlaten van mijn eetgedrag.

Maar er is een keer in mijn leven dat ik een dagboek bijhield, woorden en gevoelens op de pagina geschreven. Dat dagboek schreef het eerste jaar na mijn gewichtsverliesoperatie. De ervaring van de chirurgie van het gewichtsverlies is diepgaand. Het is een fysieke en emotionele Mount Everest. Ik durf te zeggen dat er geen andere verandering is die een morbide zwaarlijvige persoon ooit zal ondergaan die zo emotioneel belangrijk is als een operatie voor gewichtsverlies.

Er zijn twee redenen om een ​​dagboek bij te houden: eerst om je gedachten en gevoelens los te laten; ten tweede, om een ​​verslag van uw ervaring te hebben. Voor veel mensen is het minder pijnlijk om eerlijk te zijn over onze gevoelens wanneer we ze opschrijven in plaats van ze uit te spreken. Als we ze opschrijven, hoeven we ze niet hardop te horen. Als we ze opschrijven, zijn we niet kwetsbaar om met iemand anders te delen. Voor mij was het schrijven van mijn gevoelens op papier als het vegen van de vloer – ik kon het puin verzamelen en weggooien – ik had niet langer last van mijn hoofd vol rommel.

Ten tweede wordt uw dagboek als een record van onschatbare waarde. Misschien kunnen we onze groei, onze sterke punten en moed niet dagelijks meten terwijl we de transformatie van het gewichtsverlies ervaren. Maar als we een referentie hebben, kunnen we weloverwogen en eerlijk onze vooruitgang meten. We kunnen ons wenden tot het journaal als we ons verslagen voelen en mijlpaalmomenten die we hebben vastgelegd opnieuw beleven. Een van mijn grootste momenten tijdens het afvallen was het passen in spijkerbroek maat 12. Stel je voor: maat 12! Ik wil dat moment nooit vergeten, en dat zal ik ook niet doen, want het staat in mijn dagboek en het is een succes dat ik vaak bezoek. Leg die magische momenten vast om later opnieuw te beleven, het is de tijd en moeite waard.

Een dagboek kan een mooi gebonden schrijfboek zijn, een eenvoudige steno-tablet, een computerdocument of zelfs een online blog. Videojournaling om te delen is nu mogelijk met zoveel gratis websites voor het delen van video’s. In een dagboek kun je je vastleggen op dagelijkse berichten of schrijven wanneer de stemming toeslaat. U kunt uw reisverslag delen of het weggestopt en privé houden.

Sommige patiënten kiezen ervoor om een ​​plakboek over gewichtsverlies bij te houden en ze documenteren hun transformatie met foto’s en bijschriften. Wat een uitstekend tijdverdrijf en viering van het gewichtsverlies, om de transformatie in beelden en woorden vast te leggen. Anderen gebruiken logboekbladen om de voortgang te markeren, met name fitnesslogboekbladen. Ze beginnen de eerste dag met het opnemen van loopafstand en snelheid. Het bekijken van een logboek is een uitstekende maatstaf voor de voortgang. Het kan worden gebruikt om trends te identificeren en problemen op te sporen. Het is zeker een plek om prestaties vast te leggen en nieuwe records te markeren.

Doe wat goed voor je is. Dit is jouw ervaring: doe jezelf alsjeblieft het plezier om je reis vast te leggen.