De wonderen van de liefde van een moeder

Velen van ons groeiden op in die heerlijke veilige omgeving, thuis, zo geliefd bij onze moeders. We ervoeren de warmte en bemoedigende woorden die onze moeder zo gul over ons uitstortte, meestal dagelijks.

Als we ons sneden of buikpijn hadden, stond ze klaar om ons te troosten en onze pijn weg te nemen. De liefde van een moeder is krachtig, maar is het krachtig genoeg om te genezen?

Ik herinner me de keren dat mijn zoon, toen nog een peuter, in tranen naar me toe kwam rennen.

“Mama, mijn hoofd doet pijn.”

Ik kan me zijn luide geschreeuw nog herinneren.

“Mama, ik heb buikpijn.”

Ik legde mijn hand op zijn hoofd of buik terwijl ik me een helder licht voorstelde dat in en om hem heen stroomde. Met de bedoeling hem te genezen of zijn pijn weg te nemen, bad ik dat hij zich beter zou voelen.

Ik kan me geen tijd herinneren dat die methode niet werkte. Meestal ontspande hij zich en binnen een paar minuten was hij met een glimlach op zijn gezicht vertrokken. Ik rende om te spelen, ik hoorde hem vaak terugschreeuwen,

“Bedankt mama.”

Er was een keer dat ik moest maken wat leek op een close call. Mijn zoon, toen nog een baby, had hoge koorts en mijn man, schoonfamilie en ik maakten ons grote zorgen.

Ik hield hem dicht bij mijn zijde in mijn bed en raakte zachtjes zijn voorhoofd aan. Terwijl ik me voorstelde dat de koorts afkoelde en wat het ook deed verdwijnen, bad ik.

Ik bleef dit doen voor wat leek op uren. Toen ze merkte dat zijn koorts opliep tot 104, werd mijn schoonmoeder boos en overstuur.

‘Je moet hem nu naar het ziekenhuis brengen.’

Ze schreeuwde.

Hoewel ik me zorgen maakte, wist ik heel goed dat een ziekenhuis een gevaarlijke plaats kon zijn, vooral voor een kleine baby. Ik had verhalen gehoord over kinderen die de verkeerde medicijnen kregen of een infectie kregen, waarbij hun toestand veel erger werd na hun verblijf. Dat was niet de optie die ik zou kiezen.

Zijn koorts brak en we leerden later dat koorts natuurlijk was en vaak werkte als een genezingsmechanisme.

Sherry Hansen Steiger, auteur van ‘Miracles of a Mother’s Love’, schrijft over een ervaring die ze had toen haar zesjarige dochter met haar vingers werd ingetrapt door een autodeur, die was gesloten door haar babysitter. Het ziekenhuis, röntgenfoto’s bevestigde dat de vingers van haar kind gekneusd waren, maar nadat ze haar hand had vastgehouden en voor haar kind had gebeden, genas de hand van het kind tot verbazing van de dokter onmiddellijk.

“Ik vroeg de babysitter om met me mee te bidden terwijl ik mijn hand op Melissa’s gekneusde vingers legde. Toen de dokter terugkwam, was hij geschokt toen hij zag dat het kind genezen was. “Het is een wonder”, riep hij uit. “Het is echt een wonder.” 1

Er zijn verhalen van moeders die een kracht hadden die hun verbeelding te boven ging toen ze vochten om hun kinderen te redden van een carjacking en verdrinking. Er zijn zelfs wonderen gedocumenteerd dat hun liefde sterk genoeg is om hun kind terug te brengen van de deur van de dood.

Gepubliceerd in Mail Online Health door de Foreign Service, getiteld “Miracle mum brengt te vroeg geboren zoontje weer tot leven, met twee uur liefdevolle knuffels, nadat hij dood werd verklaard.” Vertelt het verhaal van de kleine Jamie, een tweeling, geboren uit Kate en David Ogg.

Nadat hen was verteld dat hun prematuur zoontje de geboorte niet had overleefd, kregen ze het kind overhandigd om afscheid te nemen. Twee uur later, op wonderbaarlijke wijze, begon de baby nog steeds in hun armen “tekenen van leven te vertonen”. 2

De genezende wonderen die voortkomen uit de liefde van een moeder voor haar kinderen gaan veel verder dan wat we weten als wetenschappelijk of medisch verantwoord. Als er een formule was voor de liefde van een moeder en het zou in een fles kunnen worden gedaan, zouden we ons nooit zorgen hoeven te maken dat we ziek zouden zijn.

1 Wonderen van de liefde van een moeder, Sherry Hansen Steiger

2 dailymail.co.uk/health artikel Wonderbaarlijke-premature-baby-dood verklaard nieuw leven ingeblazen door moeders aanraking.